Lukáš Lacko neobháji titul na Slovak Open, prehral s Rosolom

11.11.2012 Bratislava

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko neobháji vlaňajší titul na bratislavskom challengeri Slovak Open (dotácia 85.000 eur).

V druhom semifinále dvojhry prehral ako nasadená jednotka so štvorkou "pavúka" Čechom Lukášom Rosolom za 1:21 h v dvoch setoch 3:6 a 6:7 (4). Lacko počas celého zápasu nenašiel zbraň na skvelé podanie súpera, ktorý v boji o titul nastúpi v nedeľu o 14.00 proti tretiemu nasadenému Nemcovi Björnovi Phauovi. Finalista turnaja ATP v Záhrebe si z Bratislavy odnáša prémiu 4260 eur, do svetového rebríčka ATP Entry mu pribudne 40 bodov.

Lackovi nevyšiel úvod zápasu s Rosolom, keď v druhom geme stratil podanie a český daviscupový reprezentant si po potvrdení brejku vybudoval náskok 3:0. Za stavu 3:5 mal slovenský tenista k dispozícii dva brejkbaly, nevyužil ich však a tak sa úvodný set stal korisťou Rosola, ktorého podania dosahovali rýchlosť cez 210 km/h.

V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podanie a tak na rad prišiel tajbrejk. V skrátenej hre Rosol po dvoch minibrejkoch odskočil Lackovi na 4:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 6:4 využil vďaka esu hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Lackom na 3:1.

Slovenský tenista po semifinálovej prehre netajil sklamanie. "Herne som sa cítil v pohode, ale nemohol som zápas kontrolovať. Viac-menej sa to odvíjalo od jeho hry, ktorá bola nadštandardná. Rosol hral svoj klasický tenis, mal rýchle podanie a v dôležitých stavoch mu vychádzali varianty. Po pomalšom začiatku som bol vo výmenách lepší, škoda tajbrejku, v ktorom to bolo o pár loptách. Takéto zápasy sa rozhodujú v hlave a takticky. Chcel som postúpiť do finále, no nevyšlo to, Rosol odohral dnes výborný zápas. Ešte uvidím, či na budúci týždeň budem štartovať na challengeri v Helsinkách, kde by som mal byť nasadenou dvojkou. Je to dilema, pretože by som mal menej času na regeneráciu. Za týždeň mi však padnú body za vlaňajší triumf v Bratislave. Z tohto hľadiska by bolo možno dobré využiť formu a odohrať ešte jeden turnaj," povedal Lacko.

Na margo uplynulej sezóny slovenský Tenista roka 2010 poznamenal. "Mal som výborný začiatok, na Australian Open som sa dostal do 3. kola a na turnaji ATP v Záhrebe som postúpil do finále. Antuky ma však spomalili a vyviedli z rytmu. Na tráve som sa opäť chytil, no potom prišlo opäť hluché miesto a výsledky sa zlepšili až na začiatku halovej sezóny. Je to každý rok o tom istom, hore a dolu. Budem sa snažiť stabilizovať svoju výkonnosť, možno trochu upravím program, aby sa prázdne miesta naplnili dobrými výsledkami," dodal Lacko.

Lacko zároveň potvrdil, že jeho novým trénerom bude Ladislav Simon. "Som na 90 percent dohodnutý s Lacom Simonom, zatiaľ ústne. Je to ďalší z kvalitných slovenských trénerov, mám s ním pozitívne skúsenosti z minulosti. Keď som bol ešte junior, viedol nás skupinovo v Národnom tenisovom centre. Teším sa na túto spoluprácu a verím, že nám to bude spolu fungovať," povedal Lacko, ktorý v tejto sezóne trénoval pod vedením Mateja Liptáka.

Kapitán slovenského fedcupového tímu sa stal začiatkom týždňa oficiálne novým koučom slovenskej ženskej jednotky Dominiky Cibulkovej. "Jeden aj druhý sme cítili, že sa už nedohodneme na ďalšiu sezónu. Maťovi Liptákovi na mne prekážali niektoré veci, ja som mala zasa určité výhrady voči nemu. Po takýchto veciach nasleduje zmena, je to normálny proces u každého hráča," dodal Lacko.

Dvojhra - semifinále:
Lukáš Rosol (4-ČR) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 7:6 (4)
 

Vyberte región